Ce facem

A face bine este molipsitor.

Casa Bună Sânpetru încearcă să acorde sprijin educațional și emoțional copiilor din comunitate, care au nevoie de lecții suplimentare, de îndrumare, de afecțiune și, poate cel mai important, au nevoie să li se arate că noi, adulții, avem încredere în propriile lor forțe!

Voluntarii noștri

  • Activitatea noastră nu ar fi posibilă fără implicarea câtorva zeci de voluntari care se dedică copiilor câteva ore pe săptămână.
  • În momentul de față suntem aproximativ 25 de voluntari activi care alocam timp săptămânal pentru cei 60 de copii pe care îi avem în grijă. Ne dorim să primim mai multi voluntari în familia noastră, pentru a putea lucra 1 la 1 cu copiii.

Activități la Casa Bună

Scopul nostru e formăm comunități de oameni buni. La început a fost vorba despre educație. Dar totul se leagă. De ceva vreme ne concentrăm eforturile în aceste domenii:

Educație

 

Activitatea noastră începe de luni pană miercuri de la ora 17.30 iar sâmbătă si duminica de la ora 10.30.

Facem teme, revenim asupra lecțiilor pe care copiii nu le-au înțeles la școală, repetăm, exersăm, ne asigurăm ca fiecare copil stăpânește noțiunile de bază. Lucrăm cu copii care nu au frecventat niciodată școala și încercăm să îi integram în programul educațional A doua șansă!

În afară de lucrul în clasă, mai există și opțiunea online, pentru voluntarii care nu se pot deplasa în Sânpetru.

Sănătate

Am explicat copiilor importanța igienei în viața noastră și i-am învățat regulile de bază ale igienei.

Ne-am asigurat că fiecare copil primește periuță și pastă de dinți și că știe cum să le folosească.

Am modelat un comportament sănătos legat de igiena mâinilor.

Am dus copiii la consultatii cabinete stomatologice și oftalmologice .

Am fost susținuți de medici și asistenți medicali de la Regina Maria, prin intermediul cărora copiii au beneficiat de analize medicale și care au făcut apoi consultații de specialitate copiilor, recomandări, rețete medicale, iar unii dintre ei au efectuat și alte investigații.

Sport, excursii, mișcare

 

Am implicat copiii în două activități sportive mai de amploare:

     Brașov Heroes

     Cros CasaBună Sânpetru

Curiozitatea este o calitate benefică în dezvoltarea emoțională a copiilor, de aceea am decis să hrănim această curiozitate și să explorăm câteva spații în afara cartierului în care copiii locuiesc.

Am făcut câteva excursii pe dealul Lempeș, excursii pe muntele Tâmpa, la DinoPark Râșnov, activități la Coresi Mall, excursii la lacul Noua Brașov, tabere la Richita.

Hai voluntar la Casa Bună Sânpetru!